06.10.2019

e-tendering vanaf 1 januari 2020 verplicht voor alle overheidsopdrachten

Op 1 januari 2020 verstrijkt de laatste deadline voor het gebruik van e-tendering. Vanaf die datum is het voor alle overheidsopdrachten (> 144.000 euro) verplicht om de offertes elektronisch te ontvangen en te openen via de e-tendering applicatie. Het is dan niet meer mogelijk om offertes op papier in te dienen.

Voor opdrachten > de ‘Europese drempels‘ geldt deze verplichting al sinds 18 oktober 2018.

Wat is e-procurement?

E-procurement is een online elektronisch platform aangeboden door de federale overheid (FOD BoSa), met als doel om de gunningsprocedures inzake overheidsopdrachten te digitaliseren. Een algemene voorstelling van het platform vindt u hier.

Het e-procurement platform is toegankelijk via de federale portaalsite publicprocurement.be of rechtstreeks via my.publicprocurement.be.

Opleiding e-procurement

Geerts/ Denayer organiseert zowel open als in house opleidingen e-procurement. Onze opleiders zijn geaccrediteerd bij de FOD BoSa.

De opleiding e-procurement bestaat uit een praktische introductie van het e-notification en e-tendering platform voor het publiceren van opdrachten en het elektronisch openen van offertes.

De opleiding is interactief. Alle deelnemers volgen mee op hun eigen computer. Door middel van het demo-platform worden alle mogelijkheden van de e-procurement modules doorheen de opleiding uitgelegd, gedemonstreerd en door de deelnemers geoefend.

Contacteer ons voor een offerte.